Kas 2016
İTÜ GİNOVA Salı Söyleşileri: Bager Akbay – “Sanat, Eğitim ve Teknoloji”

Haftanın ikinci günü, İTÜ Ginova’da söyleşi günü! “Salı Söyleşileri” serimize bu hafta Bager Akbay konuk oluyor. Sanat, Eğitim ve Teknoloji başlıklı etkinlik, 15 Kasım Salı günü 18.30-19.30 saatleri arasında İTÜ GİNOVA’da düzenlenecek. Girişimciliği işin uzmanlarından öğrenmek ve yenilikçi fikirlerinizi profesyonellerin deneyimleriyle birleştirmek için sizi İTÜ GİNOVA’ya davet ediyoruz. Söyleşiye katılmak için lütfen tıklayınız.

Salı Yatay

Bager Akbay Kimdir?

Bager Akbay, erken yaşta pozitif bilimlerle uğraşmaya başladı. 1991 yılında Atatürk Fen Lisesinde, yüksek matematik ve programlama ile dolu üç yılın ardından kazandığı eğitim bursu sayesinde bir sene Tokyo’da okudu. İstanbul’a döndükten sonra İTÜ Matematik Mühendisliği’ne girdi. Linux ile tanıştığı okulunda, bir yandan güvenlik, ağ ve programlama üzerine çalışırken bir yandan Kara Tiyatro adlı amatör bir tiyatro grubunda oyunculuk yapmaya ve kukla oynatmaya başladı. Tiyatro deneyiminin verdiği güç ile okulu bırakıp tasarım okumak için, Yıldız Teknik Üniversitesi’ne geçti. Programlama ile tasarımın ilişkisini keşfettiği bu yıllarda sektöre atıldı ve birçok ajans için etkileşimli içerikler üretmeye başladı.

Mezun olur olmaz, kendi bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 4 yıllık eğitimcilik deneyiminin ardından, Avusturya’ya dijital sanat okumaya gitti. Fiziksel etkileşim, yapay zekâ ve sanat üzerine birçok çalışma yaptı. Kızının doğumu vesilesiyle Türkiye’ye döndü ve eğitimcilik kariyerine devam etme kararı aldı. 4 sene boyunca, eğitimciliğin yanı sıra, sanat ve danışmanlık yaptı.

Yoğun bir dönemin ardından yerel biri olmaya karar verdi ve Kadıköy Yeldeğimeni’nde, projelerini hayata geçirebilmek için arkadaşlarıyla beraber bir atölye açtı.